VIP 1:1 forløbet

til mødre der kærligt vil kappe penge-navlestrengen og få et endnu bedre forhold til sit voksne barn

 • Vil du lære, hvordan du giver dit voksne barn en sund økonomi?
 • Vil du leve et liv, uden at være dit voksne barns pengetank, også selv om du har pengene til det?

Få flere penge på både din egen og dit voksne barns konto

 • Betaler du for dit voksne barn, fordi du ellers er bekymret for, hvad der vil ske? Og imens du frygter det værste og håber det bedste?
 • Er du så gavmild, at du giver dit voksne barn; penge, store gaver, tilskud til husleje og sommerferie (fortsæt selv listen), selvom dit barn faktisk ikke har bedt dig om det? Måske fordi det er blevet en vane og du ved ikke, hvordan du kan slippe ud af det?
 • Vil du helst undgå en penge-diskussion med dit voksne barn?
 • Stiller du tit dig selv spørgsmålet: ”Hvornår vil mit voksne barn forstå det med økonomi?” Dit barn klarer sig godt på mange punkter, så hvorfor ikke det med penge?
 • Hvor længe (dage, måneder, år?) vil du blive ved med at hjælpe økonomisk, nu dit barn er flyttet hjemmefra og tjener egne penge. Du oplever at det ene år tager det andet, og du vil gerne snart være fri af dit barns økonomi.
 • Tænker du: ”Åh nej, Ikke igen! Nu havde jeg lige håbet, at det var slut med at være pengetank!” Du har pengene, så du kan godt betale endnu en udgift for dit barn, men du orker ikke følelsen af at være pengetank.

Kan du nikke genkendende til de fleste sætninger? Så har jeg godt nyt til dig, for jeg ved af egen erfaring, at det kan blive anderledes.

Mit forløb; VIP 1:1 forløbet er for dig, der kunne tænke dig at:

 • Slippe den altid lurende spekulation om, hvordan det går med dit voksne barns økonomi.
 • Ophøre med at være økonomisk curlingmor, der fejer dit barns økonomiske udfordringer væk.
 • Ikke længere vil have dit barns økonomiske udfordringer ind i dit liv. Nu må det stoppe!
 • Dit voksne barns økonomi og din egen bliver adskilt, sådan at ”penge-navlestrengen” kappes - og uden at det gør ondt.

Hvordan lyder det for dig?

Hvordan ville det være at slippe for ansvaret og byrden ved altid at være økonomisk penge-buffer for dit voksne barn?

Du kan sagtens kappe penge-navlestrengen, uden at det gør ondt – for efter VIP 1.1 forløbet har du fået:

 • Et barn der oplever sig selv som succesfuld, ved at kunne klare sin egen økonomi.
 • Et liv uden at være en ”økonomisk (for) meget gavmild mor” og hvor du og dit barn nu mødes som ligestillede voksne.
 • Du har fået et helt andet forhold til penge, det har påvirket dit barn (evt. også mindre søskende), som har lært noget af dig, og din nye ændrede væremåde i forhold til penge og økonomi.
 • At du, på den lange bane, er blevet en endnu bedre rollemodel.
 • Glæden over at der står flere penge på din konto, og ikke mindst på dit barns!
 • Forsikring om at du fortsat er en kærlig og omsorgsfuld mor, netop fordi du IKKE længere betaler dit voksne barns regninger, men har vist, at du har fuld tillid til, at dit barn sagtens kan klare sig selv – det er kærlighed – også til dig selv.
 • Du har fundet roen i dig selv, og har helt sluppet tanken: ”Hvordan går det med mit barns økonomi?”
 • Du ved, at du har hjulpet dit barn på den bedste måde, og dig selv med.
 • Du har styrket jeres relation og gjort den ligeværdig som to voksne.

Mit forløb består af grundige og gennemprøvede faser og foregår sådan:

Det praktiske

VIP 1:1 Forløbet er et forløb over 4 måneder, hvor du bliver fulgt tæt og holdt i hånden. Du vil opleve positive forandringer og transformation på mange planer – ikke blot det økonomiske.

Forløbet starter allerede, når du tilmelder dig.

Så snart du er meldt til og har betalt, er du i gang med den første opgave hvor du får rettet dit fokus på din økonomi.

Denne opgave skal du sende til mig på mail tre dage før vi mødes til den første af de i alt to aftalte Live-dage som foregår inde på Frederiksberg.

Fjorten dage efter din første Live-dag har du din første af dine telefon sessioner og vi aftaler de efterfølgende med 1,5 -2 ugers mellemrum. Imellem VIP- sessionerne vil du få øvelser. Og materiale i form af lydfiler. Den anden Live-dag ligger placeret 2-4 uger før du afslutter forløbet. I starten af forløbet vil datoerne for Live-dagene blive aftalt sammen med dig (lørdage).

Alle live-dage med undervisning foregår på lørdage og starter kl. 10.00 og slutter kl. 15.00.

Live-dagene foregår:

I hyggelige lokaler på Suomisvej, 1927 Frederiksberg.

I tiden mellem live-dagene modtager du mindre opgaver og flere lydfiler, sådan at du kan være godt forberedt til live-dagene med undervisning.

Har du spørgsmål? Så skriv til mig på jane@pengementor.dk

Måske sidder du nu og tænker:

 • Hvad får jeg ud af det?
 • Kan det virkelig hjælpe?
 • Tjener den investering sig ind igen?

JA! Det hjælper både dig OG dit voksne barn.

Og JA! Din investering tjener sig ind – igen og igen, når du får ”sat proppen i” og tager ansvar for din egen og dit voksne barns lykke.

Når du vælger at bruge din energi fokuseret på at ændre et område af dit liv, så sætter du en kæmpe kraft i gang. Og;
”Handling skaber forvandling”

Men du kan ikke sidde tilbagelænet! Du kommer til at skulle bruge din tid, dit hjerte, dine evner og dine ressourcer.

For det handler sjældent om penge og pengene alene!

Dit barn bliver ikke yngre, kun ældre, og det samme gør du. Og tiden løber hurtigt afsted, pludselig er der gået 3 år mere.

Prøv blot at tænke ét år tilbage: Vil du have, det skal fortsætte, eller er du klar til at styrke jeres relation NU, og blive en endnu bedre rollemodel?

Jeg tror at du er klar til at opleve de kommende år med ro i maven og flere penge på kontoen, for jer begge!

Om mig:

Jeg tror på, at mødre altid ønsker at gøre det allerbedste for deres børn – og at det nogle gange er svært at kappe navlestrengen til sit voksne barn – måske især pengenavlestrengen. For penge er tabu i mange familier. ”Det taler vi ikke om”.

Derfor er det er min mission at hjælpe mødre til at se, hvordan de bedst hjælper deres voksne børn økonomisk ved at holde op med at betale deres børns regninger og viser tillid til, at børnene kan selv.

Jeg har set mor-sponsor-rollen  så tit hos mine kunder – og jeg har også selv gået vejen.

Da jeg begyndte at arbejde med mit forhold til penge og økonomi fik jeg sat lys på mine pengemønstre og betalingsvaner. Det gik blandt andet op for mig, at jeg ubevidst og af gammel vane betalte forskellige faste udgifter for mine voksne børn – uden at de havde bedt om det.

Det forklarede, hvor mine penge forsvandt hen.

Over tid tog jeg de for mig svære snakke m.m. med dem og gav dem ansvaret for deres egen økonomi tilbage – og i dag har vi et meget mere ligeværdigt forhold og jeg har langt flere penge på min konto.

Penge og økonomi var tabu i mit hjem, ”det talte vi ikke om”. Mine dejlige forældre lærte mig mange ting – men intet om pengesager. Så det har jeg måttet lære på ”den hårde måde” ved at gøre mig mine egne erfaringer som voksen.

Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at få et godt og sundt forhold til penge – og lære sine store børn det samme – på en kærlig og respektfuld måde. Det er mit speciale.

I mit arbejde bruger jeg psykologiske perspektiver samt pædagogiske redskaber ud fra et holistisk grundlag – det handler således ikke alene om budgetter og regneark.

Jeg har siden maj 2017 været selvstændig Pengementor.

Tidligere har jeg arbejdet som socialrådgiver, konsulent og projektleder igennem i alt 27 år, hvor jeg har gennemført mere end 14.000 samtaler med borgere, fortrinsvis familier med børn, for jeg har og har altid haft et stort hjerte for børn.

I min fritid interesserer jeg mig for sang, jazz og ridning på islandske heste.

Jeg er født og opvokset på dejlige Bornholm, har to voksne børn og bor i dag i Malmø, som ligger placeret så praktisk midt i mellem København og mit elskede Bornholm.

Min mission:

Er at kaste lys på, hvordan vi bedst hjælper vore børn økonomisk, sådan at de kan opleve succes i fremtiden, uden at være økonomisk afhængige af deres mor og hvordan vi på den måde også hjælper os selv. Det er ren win-win.

”Jeg kontaktede Jane Køhlert, startede et forløb hos hende, og det var guld værd. Jane er rigtig god til at skabe tryghed i processen med en eminent rolig, respektfuld og anerkendende tilgang hele vejen igennem. Der var små opgaver til hver gang, og hele forløbet har været en fornøjelse og en stor øjenåbner. Efter et par måneder sluttede samtalerne med Jane - det var helt ærgerligt, for hver time var en gave, men tiden var kommet til at stå på egne ben. Jane får min varmeste anbefaling med på vejen som pengementor. Jeg skylder hende stor tak for at hjælpe mig med at skabe en anden og bedre pengehistorie for mig og helt uden løftede pegefingre i en tryg og anerkendende atmosfære. TAK!”

Heidi Madsen

Uddannelseschef - Teknik og Administration, Skandinavisk Motor Co. A/S

"Jane Køhlert er meget anerkendende og man kan virkelig mærke at hun har sit hjerte med i sit arbejde. Det er tydeligt at mærke at hun også har en høj faglighed, inden for det psykologiske og menneskeligt som rækker ud over sin pengementor uddannelse. Det var det som virkelig gjorde en forskel for mig"

Sandie

”Gennem et par lærerige sessioner hos Jane Køhlert har jeg fået sat ord på min relation til penge og på de drænende penge-mønstre, som vi ind imellem kan vikle os ind i - samt forståelse for, hvordan de kan tranformeres til mere nærende mønstre. Forløbet har desuden helt konkret givet mig dybere indsigt i begrebet "værdi" og "pris", som Jane indsigtsfuldt belyser og perspektiverer på flere niveauer. Jane er en inspirerende og engageret mentor, som på ukompliceret vis formår at formidle sine budskaber og viden. Som selvstændig kan jeg på det varmeste anbefale at investere i denne penge-indsigt hos Jane Køhlert, da den er "guld værd".

Thaly Maria Manas Tøsse

Manas Empower

"Jane Køhlert er fantastisk indlevende og empatisk. Hun er god til at finde ind til kernen af udfordringen og så holder hun fast. Jane har mange gode konkrete værktøjer til at få et meget bedre forhold til penge og økonomi. Jeg kan varmt anbefale Jane"

Line

”Jane Køhlert kombinerer en dyb professionel faglighed med mange års solid erfaring i at hjælpe mennesker, og i rollen som pengementor bliver det til en power fuld cocktail, hvor hjertet altid er på rette sted. Hos Jane får du hjælp til dit forhold til penge og økonomi i øjenhøjde - du får virkelig en pengementor, der er i dit ringhjørne, og som møder dig open minded og uden fordomme. Jane har min varmeste anbefaling!”

Birgitte Hansen

- grundlægger og leder af Penge Mentor Uddannelsen

"Det er jo fantastisk at have en at dele sine "økonomi" tanker med - en som lytter og tager det seriøst, en som er nøgtern, dygtig, en som har overblikket og andre sider af livet/holdninger bliver inddraget.”

Nanna

"Jane Køhlert hjalp mig til at tænke anderledes om mine penge, og der var flere ahaoplevelser når vi for alvor dykkede ned i snakken om penge og hvad de gør og kan gøre for mig."

Kristina

"Jeg er høj af glæde og så taknemmelig for at Jane Køhlert satte lys på måder at være mor til voksne børn og for alt det andet vi nåede... Jeg har netop haft endnu en dejlig stund med min søn, hvor talte om: relationer, mønstre, temaer, pengeadfærd osv. En respektfuld voksen til voksen-snak”

Betina

”Jeg kontaktede Jane Køhlert, startede et forløb hos hende, og det var guld værd. Jane er rigtig god til at skabe tryghed i processen med en eminent rolig, respektfuld og anerkendende tilgang hele vejen igennem. Der var små opgaver til hver gang, og hele forløbet har været en fornøjelse og en stor øjenåbner. Efter et par måneder sluttede samtalerne med Jane - det var helt ærgerligt, for hver time var en gave, men tiden var kommet til at stå på egne ben. Jane får min varmeste anbefaling med på vejen som pengementor. Jeg skylder hende stor tak for at hjælpe mig med at skabe en anden og bedre pengehistorie for mig og helt uden løftede pegefingre i en tryg og anerkendende atmosfære. TAK!”

Heidi Madsen

Uddannelseschef - Teknik og Administration, Skandinavisk Motor Co. A/S

"Jane Køhlert er meget anerkendende og man kan virkelig mærke at hun har sit hjerte med i sit arbejde. Det er tydeligt at mærke at hun også har en høj faglighed, inden for det psykologiske og menneskeligt som rækker ud over sin pengementor uddannelse. Det var det som virkelig gjorde en forskel for mig"

Sandie

”Gennem et par lærerige sessioner hos Jane Køhlert har jeg fået sat ord på min relation til penge og på de drænende penge-mønstre, som vi ind imellem kan vikle os ind i - samt forståelse for, hvordan de kan tranformeres til mere nærende mønstre. Forløbet har desuden helt konkret givet mig dybere indsigt i begrebet "værdi" og "pris", som Jane indsigtsfuldt belyser og perspektiverer på flere niveauer. Jane er en inspirerende og engageret mentor, som på ukompliceret vis formår at formidle sine budskaber og viden. Som selvstændig kan jeg på det varmeste anbefale at investere i denne penge-indsigt hos Jane Køhlert, da den er "guld værd".

Thaly Maria Manas Tøsse

Manas Empower

"Jane Køhlert er fantastisk indlevende og empatisk. Hun er god til at finde ind til kernen af udfordringen og så holder hun fast. Jane har mange gode konkrete værktøjer til at få et meget bedre forhold til penge og økonomi. Jeg kan varmt anbefale Jane"

Line

”Jane Køhlert kombinerer en dyb professionel faglighed med mange års solid erfaring i at hjælpe mennesker, og i rollen som pengementor bliver det til en power fuld cocktail, hvor hjertet altid er på rette sted. Hos Jane får du hjælp til dit forhold til penge og økonomi i øjenhøjde - du får virkelig en pengementor, der er i dit ringhjørne, og som møder dig open minded og uden fordomme. Jane har min varmeste anbefaling!”

Birgitte Hansen

- grundlægger og leder af Penge Mentor Uddannelsen

"Det er jo fantastisk at have en at dele sine "økonomi" tanker med - en som lytter og tager det seriøst, en som er nøgtern, dygtig, en som har overblikket og andre sider af livet/holdninger bliver inddraget.”

Nanna

"Jane Køhlert hjalp mig til at tænke anderledes om mine penge, og der var flere ahaoplevelser når vi for alvor dykkede ned i snakken om penge og hvad de gør og kan gøre for mig."

Kristina

"Jeg er høj af glæde og så taknemmelig for at Jane Køhlert satte lys på måder at være mor til voksne børn og for alt det andet vi nåede... Jeg har netop haft endnu en dejlig stund med min søn, hvor talte om: relationer, mønstre, temaer, pengeadfærd osv. En respektfuld voksen til voksen-snak”

Betina